Tuin aanleg

Een tuin is een rijk bezit

Beplanting,

BeplantingEen van de belangerijktse kenmerken van  een tuin is dat er beplanting instaat en wees eerlijk een tuin zonder bloem en planten is geen tuin.
Bij beplanting kunt u denken aan: rozen, vaste planten, bomen, heesters, klim en leiplanten, waterplanten, eenjarigen, bollen en knollen, siergrassen en fruitbomen.

Elke plant heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, zo kunt u denken aan besvormiing, bloem- en bladkleur, geur, lichtdoorlatendheid,
Hiebij kunt u denken aan: grondsoort, aantal uren zon, waterhuishouding.

Als groep zorgen zij voor, sfeer, afkoeling, waterafvoer en aantrekkingkracht voor vogels, vlinders en andere beesjes.
Een van de belangerijkste factoren is de standplaats die bepalend is voor ontwikkeling van de beplanting, deze wordt veelal niet meegenomen in de keuze van de beplanting. Total Green Vision tuinen is in staat om samen met u aan de hand van bovengenoemde opsommingen een beplantingsplan te presenteren wat aansluit op u wensen en er voor zorgt dat u het hele jaar door keur en geur heb in u tuin.

Beregening 
Vooral tijdens droogte en de eertse groei  is het belangerijk dat er voor de begroeing een goede beregenings installatie aanwezig is.
Wij verzorgen dit bij particulieren, bedrijven, sportcomplexen en instellingen
Dit kan zijn met leidingwater, grondwater of opervlaktewater en tevens verzorgen wij bronboringen.
In overleg met u en een goed ontwerp wordt er een doordacht waterplan gerealiseerd
Met behulp van druppelslangen, Pop up sproeiers, nevelsproeiers en micro sytemen is het mogelijk op gezette tijden de beplanting water te geven en u te ontzoregn.
De sytemen zijn zowel bovengronds als ondergronds aan te brengen en te voorzien van allerlei extras, hierbij kunt u denken aan: handmatig en of automatisch, met regen of zonnecensor.
Wij werken met de volgende merken Hozelock, K-Rain, Gardena en Summerrain.
De installatie zal zowel in het voor- en najaar onderhoud nodig hebben, het leegblazen van de leidingen tegen de winter, beschermen tegen de vorst en het opstarten in het voorjaar.

Voor een ontwerp en uitvoering kunt u in contact treden met TGV Tuinen.

Daktuinen en dakbegroeing
DaktuinenIndien u niet de beschikkinng heeft over een tuin maar wel over een dakterras is het ook mogelijk om hier een stukje groen op te realiseren.
Bepalend is wel het draagvermogen van het dak, is het draagvermogen onbeperkt ( v.a.250 kg ) dan kunt u van alles bedenken, zoals een gazon, beplanting, waterpartijen,  sport en spel.
Is dit wel beperkt dan kunt u ook denken aan dakbegroeing zoals, sedum, kruiden en grassen..
Wel zal de ondergrond aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen, zo zal het dak moeten worden voorzien van een ondoorwortelbare laag, aan- en afvoer van water moeten geregeld, hiervoor werken wij met verschillende merken.
Om het dak zoveel mogelijk te onlasten werken wij met een substraatlaag in plaats van grond.
Hebben wij u interesse gewekt neem dan cotact op met Total Green Vision Tuinen.

Tuinmaterialen
Hout wordt in veel toepassingen en produkten verwerkt, papier, als brandstof, vloeren, huizen, zo ook in de tuinen.
Wij werken met zachthout, ( vuren en grenen )  hardhout ( bankiray, mahoni enz. ) en composiet.Bij de keuze van het houtsoort kunt u letten op de kleur, hardheid, structuur en werking van het hout
De meeste produkten die wij leveren zijn FSC gesertificeerd.
Composiet is een aparte groep, dit is opgebouwd deels uit hout- en kunstof en is leverbaar in div. kleuren.
Schuttingen, deuren, poorten, vlonders, perggolas, lampen, meubels, bloembakken, blokhutten, beschoeiingen en speeltoestellen, leveren en plaatsen TGV Tuinen zowel in de div. houtsoorten geschaaft als ruw, composiet, beton alluminium.
De meeste materialen worden door ons met beitelen, schroeven, spijker ( rvs of verzinkt ) en lijmen verwerkt.
Tevens is er de mogelijkheid bij bepaalde schermen en flonders om te werken met blinde montage, dit houdt in dat u niks ziet van de montage materialen.

Verhardingen
Verhardingen zijn onder te verdelen in natuur/beton/ gebakken stenen, keramiektegels en halfverhardingen ( split, grind, leem, schelpen enz.).
De keuze die u maakt qau verharding heeft te maken met de eisen die u stelt aan de verharding dit kan zijn: belastbaarheid, glad, stroef, uiterlijk, vormgeving, het onderhoud en de kosten.
Zo zij er voor – en nadelen te noemen voor de  bestratingsmaterialen, hierbij kunt u denken aan:

Voordelen Nadelen
Kleurvast Algengroei
Ongevoelig voor strooizout Afwijking in maten
Weinig onderhoud Poreus
Levensduur Kosten fundatie
Koel onder de voeten  
Krasbestendig  
Vorstbestendig  
Maatvast  

De basis voor een stabiele verharding begint bij het beoordelen van de ondergrond, bestaat deze uit: klei, zand, humeuze grond of leem.
Zijn de voorwaarden bekend: ondergrond, functie verharding, soort verharding dan is dit bepalend voor de hoogte en opbouw van de ondergrond.
Een oprijlaan waar veel gewicht overheen komt heeft een andere fundering nodig dan een terras.
Er zijn verschilende soorten funderingen, puinkorrel, stabiliseren met cement en het soort zand wat gebruikt wordt.
Voordat de fundering wordt aangebracht is het raadzaam om  elektra, irrigatie enz. aan te brengen.
Na het aanbrengen van de fundatie wordt deze verdicht m.b.h. van een trilplaat en zal de verharding wel of niet met een voeg worden aangebracht.
Het voordeel van een voeg is dat er een wel of niet waterdoorlatende mortel in aangebracht kan worden waardoor er geen onkruidgroei meer mogelijk is, ook is er een onkruidvrij zand in de handel.

Indien u de juiste keuzes maakt met behulp van TGV Tuinen en het budget toereikend is, kunnen wij samen met u een bestrating aanbrengen welke in lengte van jaren goed blijft liggen, kwalitatief goed is en weinig onderhoud nodig heeft.

Verlichting:
U wilt als gezin nog even lekker nagenieten in de tuin van het warme weer in de avonduurtjes.
Belangerijk is dat er een goede en degelijke verlichting is aangebracht die niet bij de eerte regenval de aardlelekschakelaar doet uitslaan.
Total Green Vision Tuinen kan aan de hand van een lichtplan waarin sfeer en funcionaliteit centraal staan, dit voor u realiseren.
Zo kunnen we de keuze maken uit 12 of 230 volt , ledverlichting, hallogeen of tradionele lampen, wandlampen, grond of plafonspots, staande lampen en niet te vergeten onderwaterverlichting.
We beginnen met aanbrengen van een kabel ( stootvast ) welke rond in de tuin ligt, mijn advies is dan ook (al is budget niet toereikend ) deze wel in te graven om later alsnog de lampen te kunnen aansluiten.

Dan worden de lampen geplaatst en aangesloten op de kabel m.b.h. van een gietmof.
De voeding, indien aanwezig halen we uit de schuur. Met een afstandbediening van uit de woning is het dan mogelijk om het licht te bedienen.
Wij werken met een erkend elktromonteur.

Waterpartijen
Waterpartijen zijn vaak niet meer weg te denken in een tuin, deze passen zowel in een moderne als tradinonele tuin  Dit kan zijn een waterornoment vanwegen het kabbelende water of het rustgevende karakter, een vis of siervijver deze kunnen verhoogd zijn en bekleed worden met zink, lood natuursteen en hout, zwemvijver welke is opgebouwd uit twee zones een beplantings zone voor het zuiveren van het water en een zone voor het zwemmen een zwembad  puur voor het zwemplezier met waterval elk met zijn eigen specifieke eigenschappen.
Zo werken wij met verschillende materialen zoals, folies welke wel 30 jaar meegaan, betonnen als houten behuizingen, polyteleenplaten zowel wit, blauw als zwart welke ter pekken worden ingelast en voorgevormde vijvers om waterpartijen te creeren.

Een juiste beplanting, ligging,hoeveelheid water of een goed filtersysteem kunnen er voor zorgen dat het water helder blijft.
Naar mijn gevoel is een vijver altijd aan veranderingen onderhevig en is dit een van de mooiste onderdelen van de tuin. Wel wil ik benadrukken dat als u kiest voor water in u tuin er rekening mee moet houden dat dit altijg een gevaar voor kinderen opleverd en voorzords maatregelen moet nemen .Wat voor soort waterpartij er ook aangelegd moet worden Total Green Vision tuinen helpen u graag bij het realiseren van deze plannen en zijn ook in staat om het toekomstig onderhoud uit te voeren.

Afspraak maken

Interesse in één van onze diensten. Of gewoon een keer komen praten? Maak dan vrijblijvend een afspraak Afspraak maken of bel 06-30417083